Een mooie woning kopen in Duitsland? Aanbod genoeg!

Woningen in Duitsland steeds gewilder onder Nederlanders
De afgelopen twintig jaar kiezen veel Nederlanders ervoor om een woning in Duitsland te kopen. Vaak gaat het om een tweede woning cq. vakantiewoning, om in de vakanties heen te kunnen gaan. Maar er zijn ook veel Nederlanders die ervoor kiezen om na hun pensioen hun Nederlandse huis te verkopen en vlak over de grens in Duitsland van hun welverdiende pensioen te genieten. Een woning in Duitsland heeft meerdere voordelen, die de populariteit ervan goed verklaren:

  1. In Duitsland zijn de woningen groter en vaak gebouwd op relatief grote percelen.
  2. De huizen in Duitsland zijn aanzienlijk goedkoper dan in Nederland. Een huis kopen in Duitsland is mede daarom een goede investering.
  3. Duitsland kent een cultuur die veel lijkt op de Nederlandse cultuur en die dus herkenbaar is. Tegelijk waarderen veel Nederlanders wel dat de normen en waarden in Duitsland strikter zijn. En daarbij zijn Duitsers doorgaans nette en vriendelijke mensen.
  4. Duitsland is ruim en kent een prachtige natuur met veel bergen en bossen.

Bekijk het huizenaanbod van Hollandimmocenter.com
Een huis kopen in Duitsland is dus om tal van redenen een slim idee. Mocht je plannen hebben om zelf een Duits huis aan te schaffen, doe dat dan echter nooit op eigen houtje. Regel een goede broker, die zorgt voor een betrouwbare, voordelige en zorgeloze aankoop. Hollandimmocenter.com, met een ruim aanbod aan woningen in allerlei prijsklassen en verspreid over heel Duitsland, is zo’n betrouwbare makelaar. Kijk nu op de website van deze makelaar voor het ruime aanbod voordelige Duitse tophuizen!

Ons droomhuis in Emmen

Ons gezin werd uitgebreid met de komst onze jongste. We waren ons oude huis volgroeid en hard op zoek naar een nieuwe stek in Emmen. De omgeving trok ons erg aan en we waren met redelijke haast op zoek naar een nieuwe woning. Toen we de website van Oostmakelaardij vonden waren we blij verrast.

Veel keuze
Allereerst was er enorm veel keuze in Emmen en omgeving. We zagen prachtige panden, landhuizen, boerderijen en andere woningen die ons erg aanspraken. We hadden gelijk een aantal mooie opties gevonden. Het was erg eenvoudig om via de website de huizen te bekijken. De advertenties zijn voorzien van duidelijke foto’s en goede beschrijvingen van de woningen.

Een goede service
We zijn enorm te spreken over de service van Oostmakelaardij. We belden en konden diezelfde week nog de huizen bezichtigen. We waren op slag verliefd op een woning en hebben direct een bod uitgebracht. Dit bord werd geaccepteerd en voor wij het wisten was het huis van ons. Het proces liep erg voorspoedig en wij kunnen deze geweldige service van harte aanbevelen.

Een woning kopen in Duitsland

In de grensgebieden hebben veel mensen de knoop al doorgehakt, zij kochten een woning in Duitsland. Niet alleen liggen de huizenprijzen er veel lager, ook is er nog voldoende bouwgrond te koop tegen heel interessante prijzen. Deze overstap bevalt over het algemeen erg goed. Het woongenot wordt in Duitsland een stuk hoger gewaardeerd. Niet alleen dalen de maandelijkse vaste lasten, ook genieten Nederlanders in Duitsland van de ruimere wijken, de schitterende natuur en het prettige sociale klimaat.

Toch is emigreren een ingrijpende stap, één waarbij je het liefst goed begeleid wordt door mensen die er verstand van hebben. Wanneer je denkt aan een verhuizing naar de oosterburen, is het belangrijk je te laten bijstaan door een makelaar met veel ervaring en contacten in Duitsland. Het proces van aankopen verloopt over de grens op een aantal punten namelijk echt anders. De Emmense makelaardij Oost Makelaardij (oostmakelaardij.nl) is zo’n partij. Ze kennen alle regels rondom aankoop in Duitsland, spreken de taal vloeiend en zijn goed op de hoogte van de actuele waarde van Duitse woningen. Ook kan een in Duitsland gespecialiseerde makelaar helpen bij het vinden van de juiste financiering. Enthousiast geworden? Neem eens een kijkje over de grens. Viel Spass!